2011 års hjältar: kommunikatörer

Årets kommunikatörer

Åsa Roos. Den oefterhärmliga Åsa Roos fortsatte att driva debatten genom twitter, bloggar och kommentarer. Att hobbyn sakta men säkert utvecklas till att välkomna alla, hade knappast hänt utan henne.

Thom Kiraly. Sveriges första podcast om rollspel, Märklighetstroget, höjde nivån på samtalet om hobbyn. Programmets största förtjänst var att det diskuterades om diskussionen, inte bara om praktiska knep och tärningsmekaniker som annars lätt blir fallet. Och så det sköna i att höra röster, inte bara se text. Rollspels-Sverige kändes med ens som en lite mer hemtrevlig plats.

Gardener & Dan Algstrand. För att den bästa kommunikationen inte är den där några talar till många, utan där många talar med varandra. Ingen plats kunde vara mer självklar för att mötas och utbyta idéer än Rollspel.nu, och att forumen finns är till stor del beroende av deras “ständige sekreterare”. Sedan mer än tio år tillbaka har det varit Gardener, men i år tog Algstrand över kaptensmössan. Forumet är precis lika värdefullt nu som då.

Tove Gillbring. Det känns en smula överflödigt att presentera en så central person som Tove Gillbring. För den som lever under en sten är hon ansvarig utgivare och chefredaktör på speltidningen Fenix, och alltså den som ser till att det faktiskt finns en papperstidning om rollspel som vi kan ogilla eller gilla, rasa om eller förtjusas av. Utan henne, var skulle då Birger Barbaren bo? Utan henne, hur skulle då Kenneth Hite börjat skriva exklusivt material för en svensk publik? Gillbring är, åtminstone sedan Sverox-tiden, ett nav i den svenska rollspelsscenen. Sånt är värt att applådera.

Bubblare: Wilper (Wilper’s Blog), Johanna Koljonen, Peter Bergting (Fantasyforum).

Previous

2011 års hjältar: konstruktörer

Next

Dags att rösta!

4 Comments

 1. Hans E Magnusson

  Ja Gardener & Dan Algstrand har gjort ett jävla hästjobb som dom ska ha en jävla massa heder för.
  Och nu är allt rosa…

  • olav

   Ja jävlar, det var det. Vilken fest – jag blev direkt dubbelt så sugen att diskutera rollspel!

 2. Thom Kiraly

  Tusen tack för omnämnandet och de fina orden. Blir alldeles varm inombords av sånt här smicker. Jag hoppas att jag inte gör er besvikna under 2012.

  Gillar verkligen de här hjältelistorna (nä, inte bara för att jag fick vara med i
  en).

 3. Petter B

  Utan Fenix skulle en stor del av den svenska rollspelsutgivningen inte finnas. Mer behöver jag inte säga.

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén